Gruppespillet er slut. Nu kommer knockoutkampene

Gruppe E og F er blevet færdige i dag, og vi har nu rede på, hvordan ottendedelsfinalerne ser ud.

I gruppe E holdt Sverige fast i 1. pladsen i en kamp mod Polen, hvor de i den første time havde fuldstændig styr på tingene, men så lukkede de Polen og målmaskinen Lewandowski ind i kampen, og før de fik sagt Systembolaget, havde polakkerne udlignet. Polen skulle bruge en sejr for at gå videre, så de pressede fortsat på, men i kampens overtid scorede Sveriges Victor Claesson til 3-2, og dermed endte svenskerne øverst i gruppen.

Det havde de ikke gjort, hvis de måtte nøjes med uafgjort, for så ville Spanien have overhalet dem på målscore. Ja, på målscore. Det spanske hold, der indledte med to kampe med resultaterne 0-0 og 1-1 fik mod Slovakiet gang i målene og endte med at høste en 5-0-sejr – og de brændte endda for anden kamp i træk et straffespark. Dermed snuppede Spanien puljens 2. plads, mens Slovakiet på 3. pladsen er for ringe til at ende blandt de fire bedste 3’ere. Polen ender sidste i puljen.

I gruppe F lå Frankrig i pole position forud for sidste runde med 4 point, mens Portugal og Tyskland fulgte efter med hver 3 point. Ungarn havde et enkelt point, så der var faktisk muligheder for alle fire mandskaber før sidste spilledag.

Og det eneste, der var sikkert, var, at Frankrig ville være blandt de hold, der gik videre fra puljen. Undervejs i løbet af de to kampe nåede både Portugal, Ungarn og Tyskland at være på 2. pladsen, og de nåede også alle 3 at ligge sidst. Men til slut endte begge opgør 2-2, og så gik det helt som forventet med Frankrig på 1. pladsen, Tyskland på 2. pladsen og Portugal som nummer 3. Ungarn røg ud med 2 point, men de gjorde en meget bedre figur end forventet. Og så rakte det alligevel ikke til andet end en sidsteplads. Nu kommer knockoutkampene, og programmet for dem – det begynder på lørdag med danskernes kamp – ser ud som følger:

Ottendedelsfinalerne ser ud som følger
Lørdag 26/6 18:00 Wales – Danmark (Amsterdam)
21:00 Italien – Østrig (London)
Søndag 27/6 18:00 Nederlandene – Tjekkiet (Budapest)
21:00 Belgien – Portugal (Sevilla)
Mandag 28/6 18:00 Kroatien – Spanien (København)
21:00 Frankrig – Schweiz (Bukarest)
Tirsdag 29/6 18:00 England – Tyskland (London)
21:00 Sverige – Ukraine (Glasgow)

Storkamp på Wembley mellem England og Tyskland, og der er også potentiale i opgøret mellem Belgien – Portugal. Frankrig og Italien er store favoritter mod henholdsvis Schweiz og Østrig, mens de sidste fire opgør vel er nogenlunde lige. Det bliver spændende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Captcha Garb (1.5)