Det glade, danske vanvid

Danmark endte som nummer 2 i pulje B. Efter en vanvidskamp mod Finland, hvor Christian Eriksen kollapsede, og tårerne væltede ud. Med følelserne uden på tøjet spillede danskerne færdige og tabte. Siden var en enorm energi-udladning mod Belgien næsten nok til at banke verdens bedste fodboldhold, men det endte med nederlag nummer to, og så havde Danmark ryggen mod muren, da de her til aften mødte Rusland i Parken i København.

Danmark var tvunget til at vinde. For bare at holde liv i håbet om måske at snige sig med videre som en af de fire bedste 3’ere – eller måske med sejr over Rusland og hjælp fra Belgien, der sideløbende spillede mod Finland, at erobre gruppens andenplads. Det virkede dog alligevel en kende optimistisk.

Danmark åbnede kampen lige så tøvende som den første kamp mod Finland. Russerne havde de bedste muligheder i kampens første 40 minutter, men så plantede Mikkel Damsgaard indersiden til bolden og bragede den op i trekanten hos den urutinerede russiske keeper Safonov til 1-0. Danmark gik til pause med fornyet optimisme, selv om Finland stadig holdt fast i 0-0 mod Belgien. Gruppestillingen ved pausen så sådan her ud:
1 Belgien 5:1 7p
2 Finland 1:1 4p
3 Danmark 2:3 3p
4 Rusland 1:4 3p

Det betød blandt andet, at Rusland var tvunget til at forcere i anden halvleg. De skulle bruge en udligning, og hvis de fik sådan én, ville de snuppe gruppens andenplads. Så de kom med fornyet mod ud til anden halvleg og pressede danskerne tilbage. Men et kvarter inde i anden halvleg lavede russernes Zobnin så en kæmpe bøf og lagde bolden tilbage mod eget mål uden at have øje for, at Yussuf Poulsen luskede rundt, og Yussuf nappede bolden for næsen af Safonov og bragte Danmark på 2-0. Humøret steg en anelse, og et par minutter senere steg jubelen så i Parken, da meldingen fra Sankt Petersborg lød, at Belgien havde bragt sig foran. Dermed var Danmark på puljens andenplads.

Men bare fem minutter senere fik Rusland et lidt tyndt straffespark, og samtidig kom meldingen, at det belgiske mål var annulleret. Dzyuba scorede på straffesparket, og dermed manglede russerne bare endnu et mål, så ville de generobre andenpladsen og sende Danmark ned på gruppens sidsteplads. Alt var igen i spil. Og nerverne sad uden på tøjet.

Men Danmark rejste sig fremragende, og da der manglede et kvarter kom endnu en melding fra Sankt Petersborg, at Belgien var foran. Igen. Turde man tro på det? Eller ville det glade budskab forsvinde ud af hænderne på danskerne igen? Det rød-hvide mandskab gjorde det eneste rigtige og øgede trykket og på bare tre minutter fra 79. – 82. minut nettede Danmark yderligere to gange og førte dermed 4-1. Det belgiske 1-0-mål stod stadig, og med knap 10 minutter tilbage i Sankt Petersborg scorede Romelu Lukaku symbolsk til 2-0. Den store angriber, som er holdkammerat med Christian Eriksen i Inter, har vist stort hjerte og megen empati med det danske mandskab og hans ven, Christian. Så det var fint, at det var Lukaku, der scorede til 2-0. Og dermed sikrede danskerne sig puljens andenplads og en billet til ottendedelsfinalerne i Amsterdam mod Wales. Det er ikke nogen ringe modstander.

Slutstillingen i gruppe B endte med:
1 Belgien 3-0-0 7:1 9p
2 Danmark 1-1-1 5:4 4p
3 Rusland 1-0-2 2:7 3p
4 Finland 1-0-2 1:3 3p

Finnerne slutter sidst ved deres første slutrunde, men det er kun på grund af indbyrdes opgør mod russerne, og Finland har stor ære af deres deltagelse. De har ikke niveauet til at byde op til totalfodbold, men de kæmpede med alt, hvad de havde af sauna, sisu og mange søer. Tak for indsatsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Captcha Garb (1.5)