Stærk østrigsk afslutning

Gruppe Cs afslutning så på forhånd gabende kedsommelig ud. Nordmakedonien var færdige med nul point efter de første to kampe. Nederlandene havde vundet puljen med to sejre. Og Ukraine og Østrig med hver en sejr og et nederlag kunne med uafgjort mod hinanden spille begge hold på fire point og dermed ganske sandsynligt i ottendedelsfinalerne.

Først og fremmest; Nederlandene vandt overbevisende med 3-0 på scoringer af Depay og 2x Wijnaldum. De stillede i tæt på stærkeste og sluttede dermed puljen med maksimumpoint. Nordmakedonien var på forhånd som lavest rangerende deltager regnet for slutrundens ringeste hold. Og det var de vel også. Scoringer mod både Ukraine og Østrig er vel en lille succes for Nordmakedonien og mod Nederlandene mødte de så et hold fra øverste hylde, og det var for meget for dem. Farvel og tak til Nordmakedonien – we’ll meet again.

Østrig var til gengæld ikke det fjerneste interesserede i at lave et nyt ‘1982’, hvor de enedes med Vesttyskland om en “Nichtsangriffspakt”, da de mødte hinanden i sidste kamp i gruppen. Sejr til Tyskland på et eller to mål, ville sende begge hold videre på bekostning af Algeriet, der spillede deres sidste gruppekamp dagen i forvejen. Hovedstødsmonsteret Horst Hrubesch headede 1-0-målet ind i kampens 10. minut, og derfra spadserede de to hold fredeligt rundt i 80 minutter, og så var begge mandskaber videre.

Det havde østrigerne lovet ikke ville gentage sig, men altså … hvorfor skulle det egentlig ikke det? Det gjorde det i hvert fald ikke, for Østrig spillede en flot kamp og angreb, angreb og angreb. I kampens 20. minut fik Christoph Baumgartner kastet sig frem til en bold i feltet og stødte med bunden af sin støvle bolden i nettet bag den ukrainske keeper Buschchan. Og det overrumplede tydeligvis ukrainerne.

Resten af første halvleg brugte de på at finde fodfæste, men et evigt arbejdende Østrig tillod aldrig rigtig Ukraine at komme tilbage i kampen. Anden halvleg var meget samme billede, og selv om ukrainerne forsøgte, blev det ikke til andet end forsøgene, og så kunne Østrig med 1-0 sikre en plads i ottendedelsfinalerne, hvor de skal til London og Wembley og møde Italien. Ikke nogen let opgave. Hollands ottendedelsfinale bliver spillet i Budapest, hvor de møder en 3’er fra enten gruppe D, E eller F.