Stærkt kæmpende Ungarn imponerer egne fans og alle os andre

Undertegnede havde på forhånd afskrevet Ungarns muligheder for point i dødens pulje, hvor de møder Portugal, Frankrig og Tyskland. Men tidligt lørdag eftermiddag hentede Ungarn et imponerende point med 1-1 mod Frankrig. Helt og aldeles uventet. Men meget, meget fortjent. Hele holdet spillede en imponerede kamp, men særligt 4 spillere bør fremhæves.

Målmand Gülacsi, der vogter buret for RB Leipzig i Bundesligaen, tog fornemt fra, og havde flere kæmpe redninger på åbne franske muligheder. Stor kamp af den ungarske keeper. I midterforsvaret spillede holdkammeraten fra RB Leipzig, Willi Orban, endnu en gang en kæmpe kamp. Som han også gjorde det mod Portugal i åbningskampen. Solid. Bomstærk. Og påpasselig i sit afspil. På midten spænede den klejne Laszlo Kleinheisler rundt og tacklede, erobrede og fordelte bolde i en sand arbejdsrus. Godt fem minutter før de ordinære 90 var der ikke mere på tanken hos Kleinheisler, der måtte lade sig udskifte efter en enorm indsats. Og det samme kan siges om Freiburgs Roland Sallai, der var en opspils- og aflastningsstation hele kampen igen. Ivrig, kropsstærk og boldfast skaffede han gang på defensiven ikke bare momentan restitution, men han var også en kilde til uro i det franske forsvar og sørgede flere gange for at skabe farlige situationer.

Wow. Ja, så er puljen jo åbnet på vid gab igen. Som den tyske kommentator sagde med tilstræbt neutral stemmeføring: “Nu kan Tyskland igen kæmpe med om førstepladsen”, og det er jo sandt. Alt er åbent i gruppen, og hvis Tyskland undgår nederlag mod Portugal – måske endda vinder – står vi med en sidste runde, hvor alle hold kan ende fra nummer 1-4. Topspændende og intet mindre havde man vel forventet af dødens pulje – om end Ungarns ene point er en overraskelse. Knap 60.000 tilskuere på Puskas Arena i Budapest skabte igen en forrygende stemning. Fodbold er jo en helt anden sport med fyldte tribuner. Herligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Captcha Garb (1.5)