Tyskland med flot præstation – men stadig med skælven

Tyskland skulle have revanche for nederlaget til Frankrig i åbningskampen, men Portugal kom med en 3-0-sejr over Ungarn i deres første kamp, og de havde ikke tænkt sig at lægge sig. Selv om tyskerne kom bedst fra start, og Robin Goosens havde bolden i nettet i kampens åbning, men det blev annulleret, så var det Portugal, der med et fremragende omstillingsmål bragte sig foran 1-0 på scoring af Cristiano Ronaldo, der for første gang i en landskamp fik scoret på Neuer i det tyske mål.

Det satte dog bare mere fut under kedlerne for tyskerne, som to gange i første halvlegs sidste 10 minutter fik presset portugiserne til at score hele to selvmål. Dermed førte tyskerne ved pausen, og vi skulle bare seks minutter ind i anden halvleg, før Kai Haverts (KH7, som den tyske kommentator fik døbt ham) stod for tyskernes første egen scoring ved slutrunden, da han satte sidste fod på et helt forrygende flot angreb og dermed 3-1 til tyskerne. Da vi rundede en time, smed højrebacken Kimmich et fremragende indlæg i knolden på venstreback Robin Goosens, der havde listet sig ind i det lille felt, hvor han med et imponerende hop fik headet målet til 4-1 i nettet. Det lignede efterhånden en lille ydmygelse af de forsvarende europamestre, men Portugal fik samlet sig sammen og sat en fornuftig afslutning på kampen sammen.

Bare 7 minutter efter 4-1-målet reducerede portugiserne efter et frispark i venstre side, som indskiftede Moutinho sendte over mod bagerste stolpe, hvor tyskerne var besynderligt passive, og Ronaldo kunne støde bolden over Neuer og over mod bagerste stolpe, hvor en modig Diogo Jota sparkede bolden det sidste stykke i nettet. Det er ikke sikkert, han er populær hos Ronaldo, når han sådan snupper et mål for næsen af legenden.

Men det blev altså 4-2, og med næsten 25 minutter tilbage kastede Portugal sig ud i en offensiv satsning som i perioder gav dem et optisk overtag, og der var optræk til flere muligheder, som for alvor kunne have sat damp på afslutningen af opgøret. Hverken den tyske midtbane eller forsvar virker 100% solidt. Der var flere misforståelser, unødvendige boldtab og manglende opmærksomhed, der var tæt på at blive dyrt. Men det blev ved 4-2, og nu står tyskerne fordelagtigt forud for sidste runde, hvor de møder Ungarn, mens Frankrig og Portugal skal ud i et drabeligt møde, der kan ende med at koste en af forhåndsfavoritterne en plads videre i turneringen.