Topspænding i gruppe E

Spanien spillede også deres anden kamp ved slutrunden uafgjort. De mødte Polen, og det endte 1-1, og med to point for to kampe er de nu under enormt pres før deres sidste kamp i puljen. De skal bruge en sejr mod Slovakiet, med mindre de vil satse hele butikken på at blive en af de fire bedste 3’ere med tre uafgjorte kampe. Det tvivler jeg på, de vil. Og de kan måske læne sig op af, at Slovakiet regnes for puljens ringeste hold, men sig det til polakkerne, der tabte deres åbningskamp mod netop Slovakiet.

Det ene point betyder også, at Polen lever endnu, og for at holde sig relevante i turneringen skal de bare slå Sverige i sidste runde. Men det kan vise sig vanskeligt, for svenskerne har stadig ikke lukket mål ind efter deres første to kampe.

Spaniens mål blev sat ind af Alvaro Morata i en situation, der umiddelbart så offside ud, men VAR-rummet i Nyon sagde god for målet, og så var Spanien på 1-0 allerede efter 25 minutter. Der var tilløb til flere muligheder, men som mod Sverige kneb det for spanierne at blive farlige for alvor ud over scoringen. I anden halvleg kom Polen bedre med, og Robert Lewandowski – selvfølgelig – udlignede knap 10 minutter efter pausen. Og så var der for alvor noget at slås for fra polsk side.

Bare fire minutter efter udligningen fik Spanien en god mulighed for at bringe sig i front igen, da der blev dømt straffespark, og Gerard Moreno fra Villarreal skulle sparke. Han satte bolden knaldhårdt til højre for målmand Szczesny, men den prellede af mod stolpen og sprang lige ud til Alvaro Morata, der nok var kommet lidt tidligt i feltet og mødte bolden før nogen anden. Kraften i straffesparket var så stor, at Morata ikke kunne dirigere bolden, som røg forbi mål. Dermed stadig 1-1 og endnu et boost til den polske kampgejst.

Gejsten og gnisten holdt kampen ud, og dermed er puljen helt, helt åben før sidste spilledag, da Sverige på 1. pladsen har 4 point, og de møder Polen, som er på 4. pladsen med 1 point. Og ved sejr til polakkerne overhaler de dermed Sverige. Men mere om alle de her beregninger i morgen, før det går løs med tredje runde af gruppespillet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Captcha Garb (1.5)