Vi får det, de tror, vi vil have

Er du egentlig godt klar over, at det tv-underholdning, vi bliver udsat for, det bliver lavet, fordi tv-kanalerne tror, det er det, vi vil se? Er det ikke vildt? Er det ikke det glade vanvid?

Prøv at tænke på 10 … ej, måske bare 5 tv-programmer. Jeg vil vædde med, de fire er det rene lort, og det femte er kun lidt mindre lort, fordi du sammenligner. Min mad ser også lækker ud, hvis jeg holder den op ved siden af skraldespanden. Lidt i hvert fald.

Hvad er vores mulighed for at påvirke, hvad der er i tv? At lade være med at se det. Værsgo. Kvit og frit. Mit råd til dig sådan en fredag aften, hvor Stormester er på TV2. Lad. Være. Med. At. Se. Det. Det er den eneste måde at slippe for, at den slags skrammel i fremtiden slipper igennem nåleøjet hos stationens producere. Kræv dog at der bliver vist noget intelligent – ja, intelligent, trods Lasse Rimmer! – tv. Det kan sagtens være sjovt uden at være plat, dumt og leflende for laveste fællesnævner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Captcha Garb (1.5)