Svenskerne stadig med rent bur efter kamp 2

Øj, øj det var noget af en søvndyssende affære, Sverige og Slovakiet stod for. Særligt i første halvleg af opgøret var det vanskeligt at holde øjnene åbne. Nu blir jag galen på riktigt, tænkte jeg flere gange. Det var uambitiøst. Lange bolde. Sikkerhed før muligheden for at skabe noget. Og de virker tilfredse med det. Så ringe er de altså ikke, men de gør sig selv ynkelige med den tilgang. Den var ikke gået på et dansk landshold. Omvendt; så er der jo ikke meget at skyde med. Holdets profiler er Lindelöf fra Manchester United og unge Isak på bare 21 år, som er profil i sub-top La Liga-mandskabet Real Sociedad.

Alligevel fik de altså tre point ud af opgøret på et straffespark midtvejs i anden halvleg, og derfra var det bare at krige den hjem, og med Polen som modstander i puljens sidste kamp er Sverige nu så godt som sikre på en plads i ottendedelsfinalerne. Snupper de et point mod Polen, redder de formentlig endda mindst en andenplads.

Målmand Robin Olsen har stået to forrygende kampe. Rene lagner mod både Spanien og Slovakiet kan Sverige takke keeperen for. Der er flere situationer, hvor han hiver parader op, som egentlig burde være engangsforeteelser, men både mod Spanien og slovakkerne har han 3-4-5 redninger, der er kampafgørende. Sverige er et bra turneringslag, men jeg er nervøs for, om de har niveauet til at slå sig videre fra en eventuel ottendedelsfinale, hvis de som toer i gruppen skal møde nummer to fra gruppe D, som ud over England byder på Kroatien, Tjekkiet og Skotland. Formentlig vinder England puljen, og skotterne slutter sidst. Men kan Sverige slå Tjekkiet eller Kroatien? Det er tvivlsomt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Captcha Garb (1.5)