Ukraine gjorde deres pligt – med besvær

Nordmakedonien er med afstand det ringeste mandskab ved EM-slutrunden. Men de har kvalificeret sig som alle andre hold, og derfor fortjener de både respekt og beundring for at slå sig igennem fra liga C i Nations League og nu være med ved en slutrunde for første gang nogensinde.

De har tabt deres første to kampe, men både i åbningskampen mod Østrig og i dagens kamp mod Ukraine har de budt god modstand, og jeg kan rigtig godt lide, at de ikke forsøger at pakke sig til et fedtet point her og der. De spiller med åben pande, og de gør, hvad de kan.

I første halvleg mod Ukraine var det langt fra nok til at være i nærheden af point. Ukraine førte 2-0 ved pausen, og kampen så ud til at være lukket, for det var et totalt og tungt pres, Ukraine kom med i første halvdel af kampen. I anden halvleg trak Ukraine sig en smule, og så fik Nordmakedonien mulighed for at komme længere frem og fik skabt flere muligheder. Det var dog først, da de fik et straffespark, at de fik reduceret – de brændte straffesparket men scorede på riposten – og så var det pludselig en kamp, hvor Ukraine var i overhængende fare for at smide tre ellers meget sikre point.

I kampen sidste 10 minutter fik Ukraine et straffespark efter en VAR-dom for hånd på bolden og hardhitteren Rusland Malinosky, som til daglig render rundt i italienske Atalanta, påtog sig at sparke. Det var dog et sølle spark, som blev reddet af den ret skarpe keeper for Nordmakedonien, Dimitriev. Dermed holdt spændingen helt til sidste fløjt, men det blev altså ved 2-1 til Ukraine, der nu kan se frem til en direkte duel med Østrig i sidste runde om puljens andenplads.