Wales bankede bovlamme tyrkere

Rundt omkring på det hersens internet var der for Euro 2020 en tro på, at Tyrkiet kunne overraske positivt. Den flotte sejr over Holland i VM-kvalen i marts gav tro på, at det var tid for en ny storhedstid for det store og fodboldgale land. Men sådan er det ikke gået. I åbningskampen mod Italien blev Tyrkiet ikke bare blæst ud af banen. De lignede et hold, der ikke engang orkede at forsøge at gøre modstand. Så de tabte 3-0.

Men det var jo ingen katastrofe, for de manglede henholdsvis Wales og Schweiz, der åbnede med at dele 1-1 med hinanden, og særligt Wales virkede helt ved siden af sig selv i det opgør. Så tyrkerne har nok regnet med, at de med sejr over Wales kunne spille sig tilbage i turneringen. Waliserne ville det anderledes og endte med at vinde 2-0 på en scoring kort før pausen af Aron Ramsey, der fik en herlig aflevering ind bag det tyrkiske forsvar, og i feltet kunne brysttæmme bolden og sende den i nettet til pauseføring på 1-0 til Wales.

Tyrkiet forsøgte at øge trykket i anden halvleg, men de blev aldrig rigtig for alvor farlige, og i stedet var Wales giftige på omstillinger. Efter en god time tillod Gareth Bale sig at brænde et straffespark, og derfor blev det intenst helt frem til Swanseas Connor Roberts gjorde det til 2-0 langt inde i overtiden på endnu en Bale-assist. Fuldt fortjent walisisk sejr, og de har dermed halvandet ben i knockoutrunden for anden EM-slutrunde i træk. Imponerende.

(Hov, hvor er power ranking, tænker du helt sikkert! Den har fået sit eget indlæg, som jeg hver dag flytter øverst, når de tre kampe er spillet. Det er blevet et omfattende dokument, nu alle har været i kamp, så jeg synes, det skæmmer helhedsindtrykket, hvis den skal med i slutningen af alle historier. Nu prøver vi sådan her)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Captcha Garb (1.5)