Bliver du på Sicilien for evigt?

(⬆️ Photo by Antonio Sessa on Unsplash)

Sådan lidt ud af det blå tikkede der et godt spørgsmål ind fra min mor i denne uge. Hun, min far og jeg har en fælles-chat på Signal (ja, så moderne er vi!) og hun spurgte noget i retning af, om “du kan mærke, du har gjort det rigtige ved at flytte til Siclien”, og det blev fulgt op med “Det er en stor ting at rejse ud, og at overveje om det skal være for evigt. Er der noget, der trækker for at komme hjem igen?”.

Wow. Det er store spørgsmål. Og jeg har sådan set selv gået med noget lignende i en periode. Altså hvad vil jeg egentlig hernede? Får jeg det ud af det, som jeg håbede på? Og er jeg reelt ikke alt for gammel til sådan en omgang virkelighedsflugt?

Mine egne overvejelser var indtil videre landet på, at det er alt for kort tid til at vurdere den slags. Jeg har kun været hernede en måned i runde tal, og ‘for evigt’ er meget, meget længere. Bare spørg Volbeat! Men spørgsmålet fik mig til at tænke lidt mere over det, og bare sådan med løs hånd får du derfor her mine plusser og minusser efter en måneds tid på Sicilien.

Plusserne

Vejret
Jeg elsker, at jeg kan vade rundt i t-shirt en stor del af tiden. Jeg er vild med, at der er rigtigt lys i tæt på 10 timer hver dag. Solen er fremme, og himlen er blå næsten hver dag. Det giver mig enorm energi og lyst til at opleve verden.

Økonomi
Her er billigt at leve. Rigtig billigt. Jeg betaler ikke nær det samme for fødevarer, som jeg gjorde i Danmark, og selv om jeg nok har været lidt vel flittig med besøg hos det søde pizza-par på den anden side af gaden – bogstaveligt talt! – kan jeg stadig mærke et finansielt overskud ved livet hernede.

Mad
“Vi har den bedste pizza i byen.” Hvor heldig kan man være? Jeg har været på tre forskellige spisesteder, og de har alle tre proklameret, at de har byens bedste pizza. Måske siger de det alle sammen? Måske passer det? I hvert fald er her ret lækker mad, og jeg bilder mig ind, at de friske produkter er en tand mere friske, end de er i Danmark. Eller også er jeg biased, men det er jo ligemeget, for det er min liste, så det er et plus under alle omstændigheder.

Ro i hovedet
Det er dejligt afklaret at stå op og have to eller tre punkter, jeg skal igennem. Der er som regel arbejde, bevægelse og mad på dagens program. Af og til få andre ting men min oplevelse er indtil videre, at det er et liv renset for alt for meget baks og bøvl – måske også fordi jeg indtil videre holder mig meget for mig selv. Ro er vigtigt for alle, men jeg tror måske, jeg har brug for den renhed i højere grad end mange. En anden dag fortæller jeg om, hvordan det egentlig er at bo i mit hoved.

Læring og udfordringer
Det er sjovt. Det er sjovt ikke at kunne kommunikere med lethed med folk, så jeg må gøre mig umage med håndtegn og prusten og pegen og så videre. Og det er sjovt at øve i timevis med Duolingo for at blive bedre til italiensk. Jeg synes, jeg har mere overskud til at sætte tid af til at blive bedre til ting, jeg tror vil være sjove at være bedre til.

Minusserne

Familie
Selvfølgelig savner jeg min familie. Særligt fordi jeg det seneste års tid i Danmark var tættere på dem, end jeg har været længe. Og det er vidunderligt at have dem tæt på. At se dem, kramme dem og tale med dem. Det gælder mine forældre, brødre, min mormor og min moster og hendes unger.

Venner
Jeg har absolut ikke nogen stor vennekreds, men jeg er til gengæld ekstremt glad for den, jeg har, og det er indlysende, at de kommer længere væk end bare lige et DSB-tog eller en biltur. Men en del af planen er at være i Danmark to gange om året, og så er håbet, at vi kan ses mere intenst i den periode. Men det vil vise sig.

Summasummarum

Den er ikke så lang. Min liste over plusser og minusser. For det skal den ikke være endnu. Jeg er glad. Jeg trives. Men det er sundt at gøre sig sine overvejelser over, hvor man er i livet. Det forsøger jeg ofte at gøre, og jeg ved, det for nogen er bekymrende, at mine overvejelser så mange gange fører til, at jeg skifter spor eller flytter eller gør begge dele, men ingen bør være bekymrede.

Det er jo helt frivilligt, og nu tester jeg det her liv. Så kan I andre teste jeres liv. Så kan vi ligge der mellem ormene, når tiden er ovre, og sammenligne, hvad vi fik ud af det. “Cada Quien”, som de sagde i Mexico City, og som jeg forstod det: “Hver fugl synger med sit næb” (Læs: Lever sit liv).

4 meninger om “Bliver du på Sicilien for evigt?”

 1. Hej Michael
  Hvor er det altid spændende, at læse dine skriverier. Som Kierkegaard vist sagde, så kan livet kun forstås baglæns, men må leves forlæns. Vi er mange som har fulgt strømmen (vi er jo flokdyr) og fået ægtefælle og børn – et hus og et 9-4 job! Så der har, ihvertfald for mit vedkommende, været mange år, hvor det var “givet” hvordan livet skulle leves. Det er jo på nogle måder nemt og trygt og på andre måder helt forfærdelig kedeligt. Livet er fuldt af til- og fravalg. Jeg synes det du gør nu, og også tidligere har gjort, er ret modigt og inspirerende. Hvor er vi mange der ville have gavn af et mere simpelt liv uden alt for meget baks og bøvl.
  Tak fordi du deler, og hvis du savner din familie og venner, så er jeg sikker på at der er mange i DK der glædeligt vil komme ned til lunere himmelstrøg og masser af lys.
  PS: hvis du skulle have glemt det så er januar i DK kold, mørk, grå og våd!

  1. Haha du har helt ret. Jeg husker alt for godt, hvordan den danske januar ser ud. Men det har også sin charme at kravle op i hjørnet af sofaen med et lunt tæppe, en kop varm cacao og bare sidde med stearinlys og putte sig i mørket.

   Du har jo helt ret, at de fleste lever et liv, der på mange måder kan forudses i de store træk, men heldigvis er hverdagene jo både fyldt med uforudsete begivenheder og mange gode ting. Der er en enorm værdi i den nære tryghed og det tætte fællesskab med familie og venner, som man ser dag ud og dag ind. Og som jo bliver en slags ‘livs-vidner’.

   Dem får jeg færre og færre af med tiden, fordi jeg altid vimser rundt fra sted til sted, men der er jo lige præcis plusser og minusser ved alting. Tak fordi du læser med. Det er jeg glad for.

 2. Et tredje bud: gå med en beslutning om: jeg bliver her, lige så længe jeg har lyst – og det giver mig energi. Måske for altid, måske en dag mere… virkelig inspirerede og beundringsværdigt du udlever en drøm. Og forhåbentlig en drøm, du endnu ikke kender udfaldet af. Nyd det!! Måske kigger jeg forbi en dag til en pizza og vino🤷‍♀️🤗

  1. Det er helt sikkert en gangbar tilgang, og jeg tror egentlig også, det er sådan, jeg har det. Men jeg forstår jo godt, at ‘mama ♥️’ har behov for at spørge, og det er sikkert sundt at tænke over det. Live and let live er næsten altid min foretrukne planlægningsform, og så længe det er sjovt, er jeg glad. Så længe jeg oplever og lærer, er jeg det rette sted. Og du er meget velkommen, når det passer dig. Fra slut marts begynder fly fra Danmark igen at flyve direkte til Catania, så er turen noget mere overskuelig – men sig til, når du lander, så henter jeg dig i lufthavnen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Captcha Garb (1.5)