Hvad sker der egentlig med almindelige mennesker i retssager?

Inger Støjberg. Og Morten Messerschmidt. Og Nasser Khader. En skøn trio. Fyldt med livsmod og virketrang. Faktisk i en sådan grad, at de tilsyneladende er helt ubekymrede om regler, love og samtykke.

For real? Jeg er sikker på, de alle tre har gjort, hvad de er anklaget for. At Støjberg har skidt højt og flot på regler og love og gjort alt, hvad hun kunne for at fremme en tilsyneladende fremmedfjendsk agenda. At Messerschmidt har svindlet bigtime med midler, som han ikke skulle have været i nærheden af. Og at Khader har været et svin med sit lem og sin behårede krop. Det tror jeg på.

Men jeg kan mærke, når de her sager rulles op, så undrer jeg mig over, hvor sjældent det har en reel konsekvens. Skal jeg gætte, så får Støjberg en næse – måske endda en stoooor en – og Messerschmidt skal betale nogen af pengene tilbage, mens Khader får at vide, at man altså ikke må hive dilleren frem, med mindre modparten er indforstået med det. Og så mister han en tillidspost og skal sætte sig bagerst i Folketingssalen, til der er nogen, der dummer sig endnu mere, eller til der er gået 3 måneder – hvad der nu kommer først.

Og mit instinkt siger, de skal ud på røv og albuer alle tre. De skal aldrig igen have lov at sidde på en tillidspost eller et offentligt hverv, for de har svigtet den tillid, de har fået, og det kan de altså ikke leve op til. Skriger du allerede nu “berufsverbot”, så minder jeg lige om, at der altså er mange andre måder at tjene til dagen og vejen på end ved at offentligt ombud, en politisk post eller den slags. De kan blive iværksættere, kasseassistenter i Netto eller måske minkavlere – det sidste er vist temmelig meget et blue ocean lige nu.

Og her kommer så min reelle undren: Hvad sker der i ‘normale’ retssager? Hvad sker der, når vindblæst har overtrådt loven hos det private revisor-firma? Hvad sker der, når Ali Khamenei har pillet ved Birte til julefrokosten – flere år i træk? Og hvad sker der, når Karsten i økonomi tager af firmaets kasse til egen fordel i et par år? Er det, fordi det får ekstra meget medie-opmærksomhed, at det piner og plager mig med de her sager? Eller er det, som om de aldrig rigtig mærker en form for reel konsekvens, når de igen fucker op i Folketinget?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Captcha Garb (1.5)