Was für ein Geiles Fußball-Spiel

Østrig og Nordmakedonien er netop slut. Det er helt sikkert ikke to af slutrundens bedste hold. Men det er for mig slutrundens bedste kamp indtil nu. Det var to hold, der var fint matchet. En klar favorit i Østrig. En klar underdog i form af Nordmakedonien, der kun er med via playoffkampe fra Nation Leagues næstringeste niveau.

Men sikke en fodboldkamp. Hjerte. Stolthed. Vilje. Fight. Der bliver ikke efterladt et eneste gram tilbage på banen i Bukarest – og hvor er det dog synd, at der skal spilles kampe i lande og byer, som ikke er med ved slutrunden. Jeg kigger igen på Aserbajdsjan. Det gør altså noget ved stemningen. Og ikke noget godt. Alligevel var det en forrygende fodboldkamp. Goran Pandev, som i en alder af 37 år, spiller hos Genoa i serie A var med ved en slutrunde for første gang med Nordmakedonien. Pandev har startet Akademija Pandev for at give tilbage til sit land. Akademiet spiller til daglig i landets bedste række, og de har endda en mand med i truppen – Marjan Radeski. Flot historie. Flot bidrag. Fin måde at knytte landsholdet sammen med rødderne.

Kampen blev reelt afgjort på en genialitet af David Alaba, som kampen igennem overstrålede alle på banen. Sikke en klassespiller. Ved stillingen 1-1 fik han bolden på venstre flanke. Slog en banan ind bag forsvaret, og så kunne indskiftede Gregoritsch støde bolden i nettet for næsen af den ellers hårdtarbejdende nordmakedonske keeper Dimitrievski. 10 minutter senere udnyttede en anden indskifter, Marko Arnautovic, en lille fejl i bagerste kæde og afdriblede keeper Dimitrievski og sendte bolden i det tomme net til 3-1. Men altså indtil videre slutrundens bedste oplevelse for mig rent kampmæssigt.

Power ranking:
1 Italien
2 Belgien
3 Østrig
4 Finland
5 England

12 Schweiz
13 Wales

20 Kroatien
21 Danmark
22 Rusland
23 Nordmakedonien
24 Tyrkiet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Captcha Garb (1.5)