Tak til Holland og Ukraine

Slutrundens med afstand bedste oplevelse indtil nu er netop overstået. Holland og Ukraine har spillet en herlig gang fodbold. Hollænderne vandt 3-2 efter en til tider hæsblæsende forestilling med masser af offensiv bold og et væld af chancer og muligheder.

Man skal selvsagt ikke glemme, at sådanne kampe ofte finder sted på baggrund af knap så mindeværdige forsvars-præstationer, og selv om Holland formentlig i manges tanker nu vil have spillet sig ind som en af turneringens favoritter, vil jeg dog stadig holde fast i tanken om, at de får svært ved at holde turneringens virkelige sværvægtere fra store chancer og mål, hvis forsvaret ikke bliver mere solidt, end det var nu. Både van Dijk og De Ligt er ude med skade, og uden dem er forsvaret egentlig ikke særligt skræmmende. Unge Jurrien Timber og aldrende Daley Blind flankerer De Vrij, og det er vel kun De Vrij, der reelt har niveau til at være midterforsvarer hos et mandskab, der drømmer om at være blandt de sidste fire ved en slutrunde.

Det ændrer ikke på, at aftenens kamp var en bedre version af dagens tidligere møde mellem Østrig og Nordmakedonien. To godt matchede hold, der udkæmpede et åbent slag og boksede løs til højre og venstre. Det er underholdende at se på, og hvis fodbold vil være en del af underholdningsindustrien, så er det den slags kampe, der får folk til at gribe læderet og købe både dyre tv-pakker, 1., 2. og 3. trøjen til familiens tykke farmand og det fancy shortssæt til familiens yngste. Fremragende underholdning. Fodboldmæssigt med klare mangler, men hey; betaler vi for underholdning eller for en DBU Masterclass? Nej vel …

Power ranking:
1 Italien
2 Belgien
3 Holland
4 Ukraine
5 Østrig
6 Finland
7 England

12 Schweiz
13 Wales

20 Kroatien
21 Danmark
22 Rusland
23 Nordmakedonien
24 Tyrkiet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Captcha Garb (1.5)