“Scusa Michael per il mio pessimo inglese”

Min airbnb-værtinde, Michela, er virkelig, virkelig sød. Hun og hendes mand står nærmest på hænder for at hjælpe mig. Måske virker jeg ekstraordinært hjælpeløs, hvem ved …?

Nå men hun er særligt optaget af at få forklaret mig alskens informationer, og det meste af det fanger jeg faktisk. Noget af det er virkelig brugbart, mens andet er ting, jeg egentlig selv allerede har fundet ud af i løbet af dagen. Men deres affaldssortering har hun allerede forklaret mere end en gang, og jeg er stadig ikke helt sikker.

Hun kan godt lide at sende mig beskeder i stedet for at skulle tale ansigt-til-ansigt. Måske er det ubehageligt for hende at erkende, at det ikke er alle engelske ord, hun har helt styr på. Men som jeg allerede flere gange har sagt: “Hun kan væsentligt flere engelske ord, end jeg kan italienske”. Hun sendte mig følgende til aften som opfølger på en samtale, vi havde:

“Scusa Michael per il mio pessimo inglese.

Il mio amico ha dato il Wi-Fi?

Domani ti porto l’ombrello del mare.

Ti riassumo quanto ho cercato di dirti:
-usa il contenitore che vuoi per la raccolta differenziata. Lascia la sera il sacco fuori porta che poi prenderò io e metterò insieme nel cesto giusto. Stasera c’è il secco, puoi metterlo quando è pieno.
-pizzeria Calvino (pizza migliore)
-panificio Oddo e panificio Cristofanelli (in centro) entrambi buoniissimi, hanno tante cose oltre il pane!

  • antichi sapori (cuscus migliore) anche da asporto)
    -la cozza ubriaca (cozze e pasta con i ricci)
  • self service (solo pranzo) a palazzo Platamone (vicino la villa).
  • Ke Palle (migliore arancina)
  • Il tortellino (pasta fresca, sia da comprare che fare a casa sia da mangiare li)

Se vuoi fra una settimana o l’altra, puoi fare venire la signora delle pulizie, prende 10 € l’ora. In caso fammi sapere.

Per cuocere la pasta, devi metterti dentro la pentola dopo che bolle l’acqua

Per qualsiasi cosa chiedi pure. Ciao e di nuovo ben venuto”

Prøv lige at læse det højt for dig selv engang. (Hvis du ikke orker, har jeg gjort det for dig: https://soundcloud.com/user-556405227/audioonly)

Jeg forestiller mig, det skal læses med armbevægelser, flyvende øjenbryn og en overkrop, der taler med. Fantastisk. Så smed jeg det i Google Translate for lige at se, om der var noget, jeg ikke havde fanget. Det tror jeg nok, der var:

“Undskyld Michael for min dårlige engelsk.

Har min ven givet Wi-Fi?

I morgen bringer jeg dig havets paraply. Jeg opsummerer, hvor meget jeg forsøgte at fortælle dig:

Brug den beholder du ønsker til genanvendelse. Lad posen være ude om aftenen, så tager jeg den og sætter den sammen i den rigtige kurv. I aften er det tørt, du kan sætte det, når det er fyldt.

  • Calvino pizzeria (bedste pizza)
  • Oddo bygning og Cristofanelli bageri (i centrum) begge meget gode, de har mange ting ud over brød!
  • gamle smag (bedre couscous) også at tage væk)
    -kyllingen (muslinger og pasta med urchiner)
  • Selvbetjening (kun frokost) på Palazzo Platamone (nær villaen).
  • Ke Palle (bedste arancina)
  • Tortellino (frisk pasta, både at købe og gøre derhjemme for at spise der)

Hvis du vil i en uge eller så, kan du få rengøringsdame komme forbi, det tager 10 € i timen. I tilfælde af at lade mig vide.

For at lave pastaen skal du sætte gryden i den, når vandet koger

For hvad du også spørger. Hej og velkommen igen”

Jeg synes egentlig, det der kunstig intelligens er ret underholdende på sit nuværende stadie 🙂

4 meninger om ““Scusa Michael per il mio pessimo inglese””

  1. Jeg er vild med at du har læst det op for os – ja, jeg indrømmer, jeg opgav at læse det op for mig selv, for jeg fatter ikke en brik italiensk – men holy cow, det lød skisme da helt professionelt 🙂

  2. Her hos Højer Design Efterskole eleverne vil vi bare gerne sige, på alles vegne, at du, Michael er en kæmpe chef og det er en fornøjelse at kunne følge med i alle de skøre og finurlige ting du laver!

    Bliv ved med det, du er fantastisk!

  3. @signe Haha, det er vist en ekstraordinært pæn udlægning af mit skramlende italienske. Når jeg skal kommunikere med de lokale hernede, tænker jeg hele tiden på noget, jeg sagde til en del af de elever, jeg havde til eksamen i engelsk: “Man kan mærke, du gerne vil sige noget, men du har ikke ordforrådet til det. Det bliver heldigvis bedre og større, når man øver sig”. Så jeg må i gang med Duolingo, italienske spaghetti-westerns og Spotify Top 50 fra Italien. Lytte. Og lære.

  4. @HDE-eleverne I er verdens sødeste. Alle sammen. Jeg kan sige med hånden på hjertet og uden at lyve: I er den bedste årgang, jeg nogensinde har mødt på en efterskole ❤️ Jeg savner jer alle sammen. Både de gode ting. Og de ting, der krævede, at jeg talte med store bogstaver. Tak for jer. Og husk – man glemmer aldrig den første årgang!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Captcha Garb (1.5)