Snotforvirret motionist

Nix – bare rolig. Det skal ikke handle om Corona-virus. Slet ikke. Det skal derimod handle om, hvor besværligt – vanskeligt, ja nærmest kropumuligt – det er for mig (44 år gammel, mine damer og herrer) at få greb om det der med at motionere og spise fornuftigt. Til det formål vil jeg i dag blot forsøge at give et indblik i det virvar, der i disse uger og måneder finder sted i min knold.

Jeg synes, det der intermittent fasting lyder spændende. Så jeg har downloaded en app. Zero hedder den. Dér noterer jeg, hvornår jeg faster. For tiden forsøger jeg at faste 16 timer i døgnet. Samtidig har jeg købt sådan noget diet-shake hos bodylab. Så jeg faster typisk i 16 timer+, og så drikker jeg en pulvershake.

Planen er så, at jeg senere skal spise et æble eller to sammen med en håndfuld mandler og 300 gram kogt broccoli. For så at slutte min ikke-faste-periode af med enten veganske black bean burrittos eller en eller anden udgave af Jamie Olivers ‘knasende sprøde vegetar-sandwich’. Begge dele er lækre. Men jeg aner ikke helt, om jeg egentlig får indtaget nok af det ene, det andet eller det tredje.

Så jeg veksler sådan lidt mellem at have ondt i hovedet (formentlig for lidt vand), have dårlig mave (formentlig pga alle mine uautoriserede mellemmåltider med ostepops, marabou eller fastelavnsboller) og så at have forstoppelse.

Men jeg forsøger skam også lige at motionere lidt sådan ind imellem al den her madfokus. For en uge siden luntede jeg 6 kilometer. Det var rart. Om end det gav ømme lår, knæ og ankler. Siden har jeg gået cirka hver anden dag. Samme 6 – måske endda 7 – kilometer. Med podcast i ørerne. Og jeg tænker hver dag på at lave yoga, gulvøvelser og gå i fitness. Det sidste har endnu ikke givet udslag på vægten.

Pointen her er, at jeg jo har en psykiaters ord for, at jeg er “kun marginalt dårligere begavet end gennemsnittet”, og jeg synes, det her er overordentligt vanskeligt at finde rundt i. Det er måske ikke så underligt, at vi er så mange i klub-lidt-ekstra-forskellige-steder-på-kroppen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Captcha Garb (1.5)