Fredagsbrev – uge 4

Såeh, jeg gør her et forsøg på at grundlægge en vane: At dele mine bedste eller mest skøre eller mest interessante oplevelser fra ugen, der er gået med dig i en form for ugebrev. Og jeg synes, fredag er en god dag til et ugebrev.

I Mentored Mark Zuckerberg. I Loved Facebook. But I Can’t Stay Silent About What’s Happening.”
Indrømmet, den er vand på min mås med min nylige exit fra facebook, men desuagtet synes jeg, det her er spændende læsning. Roger McNamee har været involveret i facebook i mere end 10 år og fortæller her om udfordringer, problemer og misbrug.
Fra artiklen:
A growing percentage of children prefer the hyperstimulation of virtual experiences to the real world. Products like Instagram empower bullies. Texting has replaced conversation for many kids.

Jeg elsker The Atlantic. Jeg bliver som regel meget klogere på ting, jeg ikke vidste, jeg var interesseret i. Her er en kort artikel om sårbarhed. At vi selv har meget svært ved at vise sårbarhed, fordi vi føler, det gør os udsatte og svage, mens vi opfatter andre mennesker, som viser sårbarhed, som stærke og modige. Særligt spændende er eksemplet med arbejdssituationer – at det kan tage måneder at genopbygge sin troværdighed, hvis man viser (for meget) sårbarhed på arbejdspladsen – for jeg lægger altid vægt på mine svagheder, når jeg skal præsentere mig for andre mennesker. Læs selv artiklen her: https://www.theatlantic.com/health/archive/2019/01/beautiful-mess-vulnerability/579892/ og gør så lige også dig selv den tjeneste at gense Brené Browns TEDtalk “On vulnerability”: https://www.ted.com/talks/brene_brown_on_vulnerability?utm_campaign=tedspread&utm_medium=referral&utm_source=tedcomshare (der er danske tekster!)

Den her artikel nåede lige at snige sig med. En historie fra fredagens Zetland. Om Troels Bech. Og om ledelse. Og om fodbold. Drejer fodboldtræning sig egentlig mest om at vide en masse om det taktiske og tekniske? Eller handler det om at være leder? At bygge sammenhold og fællesskab og at sætte retning mod fælles mål? Som jeg forstår det, mener Troels Bech det sidste. Og jeg er enig. Måske er der adgang til artiklen her. Måske. Det er noget med, medlemmer kan dele artikler, så der er adgang. Så jeg håber, det virker: https://www.zetland.dk/historie/seElMvyp-mebdZE36-01857

Det er vist alt for denne uge. Åh ja, en sidste ting: Jeg er i gang med at læse Charles Bukowskis: “Kvinder”. En fremragende bog og meget genkendelig som Bukowski. Go Read It!

God weekend og pas på jer selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Captcha Garb (1.5)